Aannamebeleid Vrijwilligers - vv Chaam

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Aannamebeleid Vrijwilligers

VV Chaam is een club met meer dan 100 vrijwilligers. De vrijwilligers vormen het hart van onze vereniging. Zonder hen kunnen wij niet bestaan en zouden onze ruim 400 leden niet wekelijks kunnen genieten van wedstrijden, trainingen en/of een bezoek aan de kantine.

Uitgangspunt is dat iedereen die VV Chaam een warm hart toedraagt vrijwilliger kan worden. Het is wenselijk dat vrijwilligers lid zijn van de vereniging, maar dit is geen voorwaarde.

Om ervoor te zorgen dat we nu en in de toekomst blijven werken met vrijwilligers met integere bedoelingen, geldt er een korte procedure die doorlopen moet worden, voordat iemand vrijwilliger kan worden.

PROCEDURE

  • Een kennismakingsgesprek met een bestuurs- of commissielid. Tijdens dit gesprek wordt de vrijwilliger geattendeerd op de website van de club, waarop o.a. de gedragsregels, de huisregels, het sanctiebeleid en informatie over de vertrouwenspersonen gepubliceerd zijn.
  • Voor een vrijwilliger die is betrokken bij jeugdleden, wordt een VOG-verklaring aangevraagd. Deze moet iedere drie jaar worden vernieuwd. In onderling overleg kunnen referenties worden gevraagd bij verenigingen waar de vrijwilliger eerder actief is geweest.
  • Aan trainers en leiders van jeugdteams wordt gevraagd deel te nemen aan de jaarlijkse bijeenkomst tijdens de seizoensopening. Hierbij wordt o.a. de handleiding Jeugdleiders uitgereikt en toegelicht.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!